Zalmspiesjes van de barbecue
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPEen beetje variatie op de barbecue. Daarom vandaag een heerlijk recept met zalm. Spiesjes vind ik echt bij een barbecue horen vandaar dat ik ervoor gekozen heb om de zalm op een spies te doen. Het voordeel van zalm is dat het niet zo lang hoeft te garen dus je kan er lekker snel van genieten. Ik ben geen enorme fan van sesamolie dus ik heb maar een beetje gebruikt. Mocht je meer van de smaak houden kan je tot 18 gram genieten van sesamolie, dan is het nog low-FODMAP. Op de foto is een spies te zien met een stukje meer, ik had natuurlijk weer ergens eesn stukje over. En hoe precies ik soms ook werk, dat lukt niet altijd en ook dat hoort erbij. Er is altijd iemand die erg geniet van zalm op de barbecue dus er is ook altijd een gegadigde voor een spiesje met een stukje meer.
Ingrediënten:
- 1 zalmfilet voor ongeveer 3-4 spiesjes
- 1 theelepel citroensap
- 2 citroenen
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel sesamzaad.
Bereiden:
- Snij de zalm in 12 of 16 stukjes (dit hangt een beetje van de grote van de zalm af, bij 12 stukjes kan je 3 spiesjes van 4 stukjes maken of 4 spiesjes van 3 stukjes. In de beschrijving gebruik ik per spies 4 stukjes).
- Smeer de zalm in met sesamolie en sprenkel er het citroensap overheen.
- Doe dit in een schaaltje en dek het af.
- Laat dit zeker een aantal uur intrekken.
- Snij per spies 3 schijfjes citroen.
- Verdeel de sesamzaadjes over de zalm.
- Prik één stuk zalm, citroen, zalm, citroen, zalm, citroen, zalm.
- Herhaal dit bij de andere spiesjes.
- Leg ze op de barbecue en draai ze om als je ziet dat ze tot ongeveer de helft zijn gegaard.
- Als ze geheel zijn gegaard kan je ze eten.
- Eetsmakkelijk!
Zalm en citroen zijn low-FODMAP. Sesamolie is tot 18 gram low-FODMAP en de sesamzaadjes tot 11 gram.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 16-07-2021 om 06:07.