<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-07-2021 om 06:06.
Kip ananas spies
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPKip en ananas, voor velen een favoriet op de barbecue. Ik heb even aan het idee moeten wennen maar zeker na een warme dag vind ik dit toch wel een lekker recept. Door de frisse ananas wordt de spies een beetje fris en is het een lekkere afwisseling. Ik heb voor dit recept ananas in blik gebruikt, veel versies zijn hiervan geloof ik niet low-FODMAP, het lekkerst is natuurlijk om verse ananas te gebruiken. Dat kan ik alleen niet eten zonder dat mijn tong gaat opzwellen dus vandaar dat ik voor het voorbeeld andere ananas heb gebruikt, maar als het kan zou ik het recept zeker met verse ananas maken!
Ingrediënten:
- 1 kiphaasje per spies, 4 voor 4 spiesjes
- ananas rondjes, ongeveer 1/2 per spies
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 snuf paparikapoeder
- 1 snufje zout
- 2 theelepels citroensap.
Bereiden:
- Begin met het marineren van de kiphaasjes, het is het lekkerst als deze minimaal een paar uur/ één dag in de marinade hebben gelegen.
- Verdeel de kiphaasjes en verdeel het zout en de paprikapoeder over de haasjes.
- Verdeel daarna de ahornsiroop en de citroensap.
- Zet dit afgedekt weg in de koelkast.
- Week ondertussen de houten stokjes.
- Snij ondertussen de ananas rondjes.
- Begin met een stukje kiphaas en voor je deze terug draait op de spies doe je er een stukje ananas tussen dit zijn ongeveer 3 stukjes ananas per spies.
- Leg de kip op de barbecue, draai ze als één kant gaar is en haal ze eraf als de kip in zijn geheel gaar is.
- Nu genieten maar!
Ananas is low-FODMAP, bij de ahornsiroop blijf je onder het maximum van 50 gram.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-07-2021 om 06:06.