Kippenvleugels van de barbecue
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPZodra de zon begint te schijnen in het voorjaar wil ik de barbecue aan. Dit is vaak nog te koud dus daar hebben we een aantal oplossingen op verzonnen. Vorig jaar hebben we een Dutch oven gekocht zodat we ook in de winter de barbecue aan kunnen zetten en dit jaar hebben we er een aanwinst bij. Een kamado grill, dit gaat net iets beheersder dan een barbecue en het uiteindelijke doel is om hier een heerlijk stuk vlees heel de dag op te garen. Maar zover zijn we nog niet! Deze kippenvleugels hebben we hier wel op gemaakt, ondanks dat het geen hele dag garen is, maar ongeveer 20-30 minuten wil ik jullie deze heerlijke kippenvleugels toch niet onthouden!
Ingrediënten:
- 6 kippenvleugels
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- zout en peper.
Bereiden:
- Marineer de kippenvleugels met de olijolie en de kruiden. Ik vind het zelf het lekkerst als dit zeker een dag kan intrekken.
- Stook je barbeque op tot je een constante temperatuur hebt van 150 graden, dit duurt even geef de barbecue de tijd.
- Smeer een beetje olijolie over het rooster zodat de kippenvleugels niet vast blijven plakken.
- Leg de kippenvleugels erop en draai ze een aantal keer zodat ze goed mooi kleuren.
- Na ongeveer 20-30 minuten zijn ze mooi van kleur en lekker mals.
Alle producten zijn low-FODMAP. Als je merkt dat je erg reageert op kruiden is het handig om minder paprikapoeder te gebruiken en misschien niet voor de gerookte versie te kiezen.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 03-08-2021 om 06:06.