<< Terug

Stoofvlees

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/diner/stoofvlees.jpg

Als het weer iets kouder wordt kan ik echt enorm genieten van een stoofvlees recept dat heel de dag heeft staan pruttelen en wat je met liefde hebt bereid. Voor stoofvlees denk ik dat dat het sleutelwoord is, liefde. Als je het met liefde maakt, marineerd en bereid dan kan het bijna niet mislukken, behalve als je het aan laat branden. Waar we natuurlijk niet vanuit gaan! Wij eten tegenwoordig steeds vaker zonder vlees dus als ik dit maak vind ik het belangrijk dat het vol smaak zit zodat ik er extra van kan genieten.

Ingrediënten:

  • 1 riblap
  • 2 theelepels mosterd
  • het groen van een bosui
  • flinke klont boter (plantaardig)
  • zout en peper
  • 3 laurierbladen
  • 1 eetlepel stroop
  • 3 eetlepels ketjap manis (glutenvrij)
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 1/2 bouillon blokje.

Bereiden:

  1. Smeer beide kanten van de riblap in met mosterd en doe hier een beetje zout en peper op.
  2. Smelt de klont boter in de pan en braad de riblap aan beide kanten.
  3. Voeg nu de bosui toe zodat deze nog even mee kan op hoog vuur.
  4. Zet nu het vuur laag en voeg de stroop, ketjap en wijn toe.
  5. Laat dit even goed uitstomen.
  6. Voeg nu het water, bouillon en de laurierbladen toe.
  7. Laat dit op een zacht vuurtje sudderen.
  8. Ik maak dit het liefst een dag van tevoren, maar als je het in de ochtend maakt kan je er met het avondeten van genieten.
  9. Trek voor het serveren het vlees een beetje uit elkaar, dit moet heel makkelijk gaan.
  10. Hierna kan je lekker genieten!

Alle producten zijn in principe low-FODMAP. Controleer altijd de voor verpakte artikelen zodat je niet per ongeluk verborgen FODMAP's gebruikt in je eten.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-01-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.