Aubergine linzen stoof
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
Dit recept probeer ik altijd in de ochtend te maken zodat het op een laag vuurtje heel de dag kan pruttelen en dat de smaken goed zijn ingetrokken. Je kan het zelfs een dag van tevoren maken, maar voor de smaak is het wel het best dat het dan koel wordt bewaard als je het een nacht laat staan. Ik heb voor deze versie gekozen voor een klein beetje Italiaanse kruiden, maar ik weet dat de stoof ook erg lekker is met koriander en citroengras. Je kan dus dit recept volgen, maar je kan ook voor de Oosterse twist gaan. Mocht je helemaal een leuke en lekkere twist willen maken kan dat natuurlijk altijd nog met een beetje rode wijn, kies dan wel een wijn die je zelf lekker vindt, anders vindt je de stoof ook niet lekker.
Ingrediënten:
- 40 gram rode linzen
- 1/2 aubergine
- kokosolie
- 6 oesterzwammen
- het groen van een bosui
- 5 tomaten
- 1/2 paprika (rood)
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
- een half glas water of het water van de rode linzen.
Bereiden:
- Ik wel de rode linzen altijd een aantal uur, de meningen verschillen hierover, maar ik vind het fijn als alles echt gaar is.
- Snij alle groente alvast zodat je alles dalijk kan toevoegen.
- Doe een beetje kokosolie in de pan.
- Voeg de bosui en de oestzwammen toe.
- Voeg hierna de aubergine en de paprika toe en als laatst de tomaten.
- Blijf dit goed roeren zodat het niet aanbrand.
- Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe.
- Voeg nu naar smaak het zout en peper toe.
- Voeg als laatst het water toe en roer nog één keer goed door.
- Zet het vuur laag en laat het nu lekker stoven.
20 gram rode linzen is low-FODMAP, dit recept is voor twee personen dus hier blijf je onder. Aubergine is tot 75 gram low-FODMAP, ook hier blijf je onder. De oesterzwammen zijn tot 75 gram low-FODMAP, ook hier blijf je onder. Controleer altijd voor verpakte artikelen.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 02-11-2021 om 06:06.