<< Terug

Aziatisch lunch omelet

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2021/Lunch/omeletaziatischetwist.jpg

Een heerlijke omelet voor de lunch met een aziatische twist. Heerlijk om van tevoren voor te bereiden of juist lekker vers te maken op het moment dat je besluit te lunchen. Een heerlijke lunch dus met weer wat extra groente en gezonde vetten uit de pinda's. Wil je echt een heerlijk smaak bommetje maken? Dan kan je de pinda's natuurlijk ook altijd kruiden, bijvoorbeeld met paprikapoeder en/of komijnpoeder.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 25 gram paksoi
  • 50 gram taugé
  • het groen van een bosui
  • 10 gram pinda's.

Bereiden:

  1. Snij de paksoi en de bosui.
  2. Bak de paksoi, de taugé en de bosui voor een paar minuten in een beetje kokosolie of plantaardige boter zodat de grootste bite eraf is.
  3. Haal dit uit de pan, zit het in een bakje apart en maak de pan schoon.
  4. Breek de twee eieren en kluts deze door elkaar.
  5. Smelt een klontje plantaardige boter in de pan en giet het ei erin. Voeg naar eigen smaak een beetje zout en peper toe.
  6. Bak het ei tot het gaar is, in het midden is het niet meer nat.
  7. Doe ondertussen de pinda's in een vijzel of schone theedoek zodat je ze kleiner kan maken.
  8. Doe het ei op een bord, verdeel de groente en de pinda's over het omelet.
  9. Genieten maar!

Paksoi is tot 75 gram low-FODMAP. Taugé is ook tot 75 gram low-FODMAP. Bij de tauge en de paksoi blijf je hier onder. Pinda's zijn tot 28 gram low-FODMAP, ook hier blijf je onder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-08-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.