<< Terug

Zalm uit de Dutch oven

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/diner/zalmdutchoven.jpg

De Dutch oven op de barbecue vind ik echt een uitvinding. Je zet de pan erop en wat je er uit haalt wordt vaak super mals. Je hoeft er niet constant bij te staan, dus in de winter gebruiken we hem ook wel eens. Je moet er inderdaad wel tijd voor uittrekken, maar voor dit recept valt dit best mee. Binnen een uur heb je alles voorbereid en staat het op tafel. Dat is best snel voor een recept met de Dutch oven. Dus lekker genieten, binnen een niet al te lange tijd.

Ingrediënten:

  • zalm (ongeveer 500 gram, mag ook kleiner dan is de zalm wel sneller gaar)
  • 1 theelepel mosterd
  • 15 gram prei (groen)
  • paar takjes bieslook
  • paar takjes peterselie
  • 200 ml witte wijn
  • 2 eetlepels citroen olie
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Laat voor het marineren de zalm een beetje op temperatuur komen.
  2. Bestrijk de zalm met mosterd.
  3. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.
  4. Snij de prei en was deze goed.
  5. Leg de zalm in een vel met bakpapier.
  6. Leg dit in de Dutch oven.
  7. Snij de bieslook en de peterselie en was dit ook af.
  8. Verdeel de prie, bieslook en peterselie over de zalm.
  9. Verdeel hier de olie overheen.
  10. Schenk naast de zalm de wijn, op het bakpapier.
  11. Verwarm de barbecue tussen de 150 en 180 graden.
  12. Zet de pot in de barbecue. Controleer de zalm na ongeveer 20-30 minuten.
  13. Na ongeveer 30 minuten is de zalm klaar en kan de pot van de barbecue.
  14. Nu lekker genieten!

Bij alle producten zitten je onder de low-FODMAP grens. Voor de bieslook en de peterselie is dat 10 gram. Voor de prei is dit 54  gram van de bladeren. Controleer altijd verpakte producten op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 15-09-2023 om 06:00.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.