Couscous salade
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
Een salade met veel verrrassende elementen. Dat was het doel toen ik dit recept wilde gaan maken. Volgens mij is dit gelukt. Door de rozijnen heb je af en toe een heerlijk zoete smaak, door de muntblaadjes heb je weer een andere smaak beleving en de pecannoten geven het dan weer iets hartigs. En al deze smaken bij elkaar zorgen ervoor dat het een klein smaakbommetje wordt. Je kan dit recept voor de lunch maken of voor het avondeten om ergens bij te eten. Ik heb het recept geschreven voor 2 personen, dus 2 keer een heerlijke lunch of 1 keer voor het avondeten als bijgerecht.
Ingrediënten:
- 75 gram couscous (glutenvrij of basis van maisbloem)
- 25 gram rozijnen
- 150 gram sperziebonen
- 40 gram pecannoten
- 1/2 courgette, ongeveer 120 gram
- 1/2 rode paprika
- groen van een bosui
- 1 theelepel koriander
- 1/2 theelepel citroengras
- 1 eetlepel citroenolie
- een aantal muntblaadjes.
Bereiden:
- Bereid de couscous volgens de beschrijving op de verpakking.
- Wel de rozijnen van tevoren.
- Snij de sperziebonen fijn en kook deze gaar.
- Snij de courgette, paprika en de bosui en bak deze alvast gaar.
- Voeg hier de koriander en citroengras aan toe.
- Rooster de pecannoten, breek ze alvast in kleine stukjes.
- Giet de rozijnen af.
- Meng dit allemaal door de couscous als deze klaar is.
- Verdeel als laatste de citroenolie en de muntblaadjes over de salade.
- Genieten maar!
Controleer alle verpakte producten, de couscous is tot 78 gram low-FODMAP als het op basis van maisbloem is. De rozijnen zijn tot 13 gram low-FODMAP. De sperziebonen zijn tot 75 gram low-FODMAP. de courgette is tot 65 gram low-FODMAP en de pecan noten zijn tot 20 gam low-FODMAP.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-08-2021 om 06:06.