<< Terug

Groente omelet

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2021/Lunch/1623594466.jpg

Als ik een dag thuis ben of een dag thuis werk vind ik het heerlijk om tussen de middag een groente omelet te maken. Vaak maak ik een omelet met allemaal verschillende groente die ik als restje tegen kom in de koelkast. Hierdoor kan je iedere keer weer een nieuwe heerlijke combinatie maken. Wat vast staat is dat ik er altijd oesterzwammen en kruiden (het liefst vers) in verwerk. Dat is voor mij echt een basis voor een groente omelet.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 100 gram aardappelen (krieltjes)
  • het groen van een bosui
  • 1/2 rode paprika
  • 5 cm courgette
  • 1 grote oesterzwam
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel paprikakruiden
  • bieslook
  • peterselie
  • zout en peper naar smaak.

Bereiden:

  1. Bak de aardappeltjes alvast een beetje gaar in een beetje boter en met de paprikapoeder.
  2. Snij ondertussen de andere groente fijn. Ik snij meestal niet te fijn maar ook niet te grof want dan heb je snel brokken in je omelet.
  3. Kluts de eieren in een schaaltje.
  4. Doe de groente bij de aardappelen en meng dit goed door elkaar.
  5. Giet hier het ei overheen.
  6. Verdeel hier de kruiden en peper en zout overheen.
  7. Laat dit garen tot het ei niet meer glimt, hierna kan je er lekker van genieten.

Alle producten zijn low-FODMAP. Je blijft met alle producten onder de aangegeven hoeveelheden.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-09-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.