<< Terug

Kip kerrie

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/Diner/1626883952.jpg

Kip kerrie wie kent het niet. Maar is dat eigenlijk wel low-FODMAP te maken of wordt dat erg ingewikkeld? Om de kip kerrie te maken gebruik je relatief veel kerrie, als je weet dat je gevoelig bent voor kruiden is het verstandig om minder kerrie te gebruiken. De kerrie smaak zal iets minder zijn, maar het recept blijft lekker. Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van veel verschillende groente zodat je in één maaltijd veel groente binnen krijgt, mocht je dit te veel verschillende groente met te kleine hoeveelheden kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een aantal groente te gebruiken in plaats van allemaal.

Ingrediënten:

  • 1 kippendijfilet
  • groen van een bosui
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 150 gram paksoi
  • 75 gram taugé
  • 2 tomaten
  • zout en peper
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 100 ml kokosmelk
  • citroensap
  • rijst (ik gebruik zelf altijd koffie kopjes, 2 koffie kopjes).

Bereiden:

  1. Snij de kippendijfilet in kleine dobbelstenen.
  2. Zorg ervoor dat alle groente gesneden alvast klaar staat.
  3. Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
  4. Doe een beetje olie (kokosolie) in de pan en bak de kip gaar, voeg een beetje zout en peper toe.
  5. Voeg als eerst de bosui toe en daarna de andere groente.
  6. Voeg de boontjes toe als ze gaar zijn.
  7. Kook de rest volgens de verpakking.
  8. Bak de groente gaar en voeg de 2 eetlepels kerrie toe.
  9. Meng dit goed door elkaar.
  10. Schenk de kokosmelk erbij en doe er een beetje citroensap bij.
  11. Laat dit even door sudderen tot de rijst gaar is.
  12. Hierna kan je het opscheppen en genieten.

Let erop dat er geen sorbitol in de kokosmelk zit. De hoeveelheden zijn zo dat ze low-Fodmap zijn. Paksoi is tot 75 gram low-FODMAP en de taugé tot 75 gram. Het recept is voor 2 personen, hierdoor blijf je ruim onder de aantallen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-12-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.