Zoete ontbijt pizza
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischPizza is iets wat ik eigenlijk altijd wel kan eten, als avondeten, als lunch maar ook als ontbijt. Om er toch een beetje variatie in te hebben heb ik voor dit recept gekozen voor een zoete variant. En een variant die je een dag van tevoren kan voorbereiden, maar ook snel hebt gemaakt in de ochtend. Om de ochtend goed te beginnen heb ik gekozen voor yoghurt en fruit, maar er zijn zoveel meer combinaties mogelijk. Wil je jezelf een keer verwennen kan je natuurlijk ook kijken of je chocolade kan toevoegen of ander fruit. Ik ben benieuwd welke variatie jij gaat maken. Ik heb de mini pizza's uitgestoken met een amuse vorm van ongeveer 10 cm, uit dit recept kan je ongeveer 8 mini pizza's halen. Ik heb in de oven mijn pizza steen gebruikt, heb je die niet raad ik je wel aan om de oven eerst heet voor te verwarmen en daarna de juiste temperatuur te kiezen.
Ingrediënten:
- 100 gram lactose vrije kwark
- kwark voor het versieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
- een snuf kaneel
- fruit: zoals aardbeiden, frambozen en bosbessen.
Bereiden:
- Als je gebruik maakt van een pizza steen is het verstandig om die iets langzamer op te warmen, ik doe dit altijd op 180, 200, 220 en 250 graden.
- Verwarm uiteindelijk de oven op 250 graden.
- Meng de yoghurt, zelfrijzend bakmeel en de kaneel door elkaar.
- Meng dit goed en kneed een aantal keer tot het een bal is.
- Rol dit uit met een deegroller en steek hierna de vormen uit.
- Het deeg hoeft niet de dun te zijn een aantal mm dik.
- Leg de rondjes op bakpapier en plaats ze in de oven als deze warm in.
- Zet de oven terug naar 220 graden en bak de pizza's voor 10 minuten.
- Laat ze hierna afkoelen en beleg ze met ongeveer 1 eetlepel yoghurt en fruit naar keuze.
- Hierna kan je lekker genieten!
Alle ingrediënten zijn onder de grens dus zijn low-FODMAP. Controleer wel altijd verpakte artikelen op verborgen FOMAP's.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-05-2024 om 06:06.