<< Terug

Speculaas granola

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2021/Ontbijt/1628774910.jpg

Granola met een Sinterklaas twist, zodat je zelfs in de ochtend al in de Sinterklaas sferen kan komen. Behalve dat het in de Sinterklaas sferen is, is het ook heel erg lekker. Het liefst geniet ik er een aantal keer per jaar van, ook als het geen Sinterklaas is. Het fijne is dat het in de oven gaat, je er weinig omkijken naar hebt en vervolgens verschillende keren lekker kan ontbijten. Deze granola is echt genoeg voor een week lang iedere dag een schaaltje, maar natuurlijk kan je altijd meer maken. Minder kan ook, maar dat raad ik je niet aan.

Ingrediënten:

  • 20 gram pinda's
  • 60 gram walnoten
  • 40 gram pecannoten
  • 20 gram havermout
  • 1 theelepel speculaas kruiden
  • 2 theelepels ahornsiroop.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Doe alle noten in een theedoek en sla ze met iets stevigs in kleine stukjes (vijzel, wijnfles)
  3. Verdeel de noten over de bakplaat.
  4. Meng de kruiden en de ahornsiroop er doorheen.
  5. Zet het voor 40 minuten in de oven op 160 graden.
  6. Ik probeer het iedere 10-15 minuten te draaien zodat ze een beetje egaal kleuren.
  7. Laat het hierna afkoelen en genieten maar!

Noten zijn in kleine hoeveelheden low-FODMAP, omdat je het voor meerdere keren maakt blijf je hier onder. Pinda is tot 28 gram low-FODMAP, Walnoten zijn tot 30 gram low-FODMAP, Pecannoten zijn tot 20 gram low-FODMAP en havermout is tot 60 gram low-FODMAP. Let erop dat de havermout glutenvrij is. Voor het FODMAP dieet hoeft dit niet, maar als je niet tegen gluten kan is dit wel een aandachtspuntje.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 30-11-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.