<< Terug

Banaan chocolade muffins

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2021/Algemeen/1629455747.jpg

Een gezondere variant op muffins zodat je toch gewoon van een lekkere muffin kan genieten maar niet bang hoeft te zijn voor de suikers. Ik eet de muffins als tussendoortje, maar soms eet ik ze ook als ontbijt. Een lekkere start van de dag!

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • een zakje bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder (puur)
  • 30 gram chocolade (puur, ah delicata)
  • 125 gram yoghurt (lactosevrij of plantaardig)
  • 3 eieren
  • 3 bananen (niet te rijp, dan zijn ze niet meer low-FODMAP)
  • 1 theelepel vanille extract
  • een aantal pecannoten
  • snufje zout.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Doe de bananen, yoghurt en de vanille in de blender en blend dit tot een mooi geheeld. (Als je geen blender hebt moet je het goed pureren.)
  3. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg dan het yoghurt banaan mengsel toe en meng doet goed.
  5. Doe dit ook met de eieren en zorg dat het een beetje luchtig wordt.
  6. Ik heb muffinvormpjes gebruikt, dan gebruik je een grote eetlepel of een ijslepel per vormpje.
  7. Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes.
  8. Verdeel over elke muffin ongeveer 1 pecannoot.
  9. Zet de muffins in de oven op 180 graden voor 15-20 minuten.
  10. Laat ze hierna afkoelen en dan lekker genieten.

Let er op dat de bananen niet te rijp zijn. Controleer altijd verpakte producten op verborgen FODMAPs. Je blijft met alles onder de maximale aantallen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-01-2022 om 06:07.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.