<< Terug

Kip stoofpot

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/Diner/1630236667.jpg

Een lekker en gezond recept voor de januari maand die je ook kan voorbereiden waardoor je de volgende dag heerlijk en snel kan genieten. In de stoofpot heb ik gebruik gemaakt van kippendijfilet omdat dat lekker mals wordt. Ik heb gekozen om zonder bot te gebruiken, maar je kan ook kippendijfilet met bot gebruiken. Er zit stiekem best wat groente in het recept verwerkt en super food quinoa waardoor het een lekkere en gezonde stoofpot is geworden.

Ingrediënten:

  • 2 kippendijfilets
  • groen van 2 bosui
  • 1 rode paprika
  • 4 winterpenen
  • 100 gram krieltjes
  • 40-50 gram quinoa
  • 50 gram boter
  • 0,5 liter water
  • 1/2 bouillon blokje
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • verse bieslook.

Bereiden:

  1. Snij de groente en zet alles klaar zodat je dalijk door kan gaan.
  2. Doe alvast een beetje zout en peper en kerrie op de kippendijfilet.
  3. Smelt de boter in de pan en doe hier de kippendijfilet in.
  4. Zorg dat beide kanten mooi kleuren en haal het na een aantal minuten uit de pan.
  5. Doe nu de groente en de krieltjes in de pan en bak dit een beetje aan.
  6. Doe de kip weer terug in de pan en verdeel alles.
  7. Voeg nu de kerrie toe en meng het een beetje door elkaar.
  8. Voeg nu het water en de bouillon toe, de quinoa en de peterselie.
  9. Laat dit een aantal minuten pruttelen en zet dan het vuur laag.
  10. Laat dit staan tot je klaar bent met eten of laat het een uurtje pruttelen en warm het morgen weer op voor ongeveer 30-40 minuten.
  11. Voeg als laatste de bieslook toe en dan kan je lekker genieten!

Controleer verpakte producten altijd op verborgen FODMAP's. Voor de rest blijf je met alles onder de hoeveelheden die staan vermeld binnen het FODMAP dieet.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 11-01-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.