3x gourmetten met vlees
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
Vlees en gourmet gaan een beetje hand in hand. Tegenwoordig zijn er wel meer soorten en zijn er steeds meer variaties, maar de originele vlees gourmet kunnen we natuurlijk niet helemaal overslaan. Om ervoor te zorgen dat je niet naar de slager hoeft voor een gourmet schotel waar je de helft niet van kan eten of het eten ervan voor problemen zorgt heb ik een drietal recepten uit gewerkt die misschien wat voorbereiding nodig hebben, maar wel in een hand omdraai op tafel staan.
1. Hamburgers (6)
Ingrediënten:
- 250 gram half om half gehakt
- 1 ei
- 25 gram glutenvrij paneermeel
- 1 bosui
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel knoflookolie
- snufje komijn
- zout en peper.
Bereiden:
- Snij de bosui fijn zodat je die zo toe kan voegen.
- Zorg ervoor dat alles klaar staat zodat je niet met je vieze handen nog in kastjes hoeft te zijn. Wij doen bij het kneden altijd handschoentjes aan.
- Meng het gehakt met alle producten behalve de zout en peper.
- Verdeel het gehakt in 6'en en maak balletjes, druk de balletjes plat.
- Doe als laatst het zout en peper over de hamburgers.
- Nu kan je ze gebruiken op de gourmet.
- Doe een beetje plantaardige boter op het gourmet stel.
- Draai ze om als ze voor de helft gaar zijn.
- Laat ze nu helemaal gaar worden en genieten maar!
2. Kipspiesjes (4)
Ingrediënten:
- 1 kippendijfilet
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel knoflookolie
- een snuf zout.
Bereiden:
- Snij de kipfilet in fijne blokjes, zorg voor een aantal dat je over 4 stokjes kan verdelen.
- Ik probeer de kipfilet altijd een aantal uur van tevoren te bereiden zodat de kruiden en de olie een beetje kunnen intrekken.
- Verdeel de eetlepel Italiaanse kruiden over de kip en verdeel dan de olie en het zout over de kip.
- Leg dit weg in de koelkast.
- Verdeel ze hierna over 4 stokjes.
- Doe een beetje boter op het gourmet set en leg ze erop.
- Draai ze een aantal keer na een paar minuten tot alles helemaal gaar en een beetje gekleurd is.
- Nu genieten maar!
3. Oosterse varkenshaas (6)
Ingrediënten:
- 6 plakjes varkenshaas
- 1 eetlepel ketjap (glutenvrji)
- 1 theelepel citroengras.
Bereiden:
- Snij van de varkenshaas 6 plakjes.
- Leg deze in een bakje zodat je ze van tevoren kan marineren.
- Verdeel de ketjap en citroengras over de varkenshaas en laat dit een aantal uur marineren.
- Gebruik een pannetje van het gourmet set en leg ze daar een aantal minuten per kant in.
- Dit hangt een beetje af van de snelheid van je gourmetstel.
- Hierna kan je lekker genieten.
Vlees wat niet gekruid en bewerkt is, is in principe low-FODMAP. Controleer verpakte producten altijd op verborgen FODMAP's, zoals het paneermeel. Vlees is wel altijd een belasting voor je buik dus eet dit met mate.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 23-11-2021 om 06:06.