<< Terug

3x gourmetten met toetjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2021/Diner/1632492882.jpg

Bij een gourmet horen natuurlijk ook toetjes. Een lekkere zoete afsluiter die ook op het gourmet set kunnen worden gemaakt. Nog een reden om wat langer te tafelen en te genieten van lekker eten.

1. Pannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 125 glutenvrij bloem
  • 250 ml plantaardige of lactosevrije melk
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • plantaardige boter om in te bakken.

Bereiden:

  1. Meng alle ingrediënten behalve de boter door elkaar.
  2. Begin met de natte ingrediënten en zeef daar de bloem, kaneel en het zout doorheen.
  3. Doe een klein beetje boter in het pannetje en bak ze tot ze er "droog" uitzien.
  4. En natuurlijk kan je ze dan afwerken met een lekkere topping; fruit, chocolade of stroop, er zijn zoveel opties.

 

2. Gebakken banaanplakjes met kaneel

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • kaneel
  • plantaardige boter.

Bereiden:

  1. Doe een klein klontje boter in het pannetje.
  2. Verdeel een aantal plakjes banaan over een pannetje.
  3. Voeg een snufje kaneel toe.
  4. Zet ze onder het gourmet stel stel tot ze beginnen te kleuren.
  5. Genieten maar!

 

3. Aardbei met chocolade

Ingrediënten:

  • 1 aardbei per pannetje
  • 1 blokje chocolade per pannetje
  • een scheut melk (onderkant gevuld).

Bereiden:

  1. Doe het blokje chocolade in een pannetje en giet daar de melk overheen.
  2. Doe de aarbei stukjes erbij als de chocolade begint te smelten.
  3. Als de chocolade minder vloeibaar is kan je het eten.

 

Alle producten zijn low-FODMAP als je het niet in grote hoeveelhede gebruikt. Bijvoorbeeld niet meer dan 30 gram chocolade. Kies voor banaan doe low-FODMAP is. Controleer alle verpakte producten op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 30-11-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.