Coquelles op een aardappel en pastinaak puree
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPMet coquilles heb ik een haat liefde verhouding. De eerste keer vroeg ik mij af wat ik aan het eten was en kon ik de structuur totaal niet plaatsen. Na een aantal keer doorzetten en het uittesten van verschillende technieken ben ik er toch steeds meer van gaan houden en ik hoop dat jullie dat ook gaan doen waardoor het een mega lekker kerst recept gaat worden. Ik heb het recept voor 4 personen gemaakt, je weet nooit of we de kerst dit jaar met z'n allen mogen vieren en met 2 is het makkelijk te vermenigvuldigen.
Ingrediënten:
- 12 coquilles
- zout en peper
- 150 pastinaak
- 400 gr aardappel
- klontje boter 20 gr(plantaardig)
- scheutje melk (plantaardig).
Bereiden:
- Begin met het schillen van de pastinaak en de aardappelen.
- Kook ze in water met een beetje zout tot ze gaar zijn.
- Stamp dit tot een mooi smeuiig geheel (of een beetje robuust) met een beetje boter en melk.
- Was de coquilles even af voor gebruik en dep ze droog.
- Verdeel een beetje peper en zout over de coquilles
- Verwarm een beetje (plantaardige) boter in een koekenpan en bak ze voor 2-3 minuten per kant.
- Verdeel de aardappel/pastinaakpuree en leg hier de 3 coquilles per bord op.
Ben je nog opzoek naar een echte smaakmaker? Een beetje bieslook of peterselie zorgt voor een heerlijke smaak sensatie.
Alle producten zijn low-FODMAP, de pastinaak is low-FODMAP tot 75 gram. Pastinaken kunnen erg verschillen van maat dus het is handig om dit even na te wegen.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 16-12-2021 om 06:06.