<< Terug

Nacho snack

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/Hapjes/1637248072.jpg

Chips met dips dat is echt wel een favoriet in huis. We hebben verschillende dipjes, maar nacho's op deze manier worden toch ook wel gewaardeerd. Het voordeel hiervan is dat je het in een klein schaaltje voor 2 personenen kan maken, zoals op de foto, maar je kan er ook een grote schaal van maken zodat je er allemaal lekker van kan dippen. En het voordeel is dat de meeste nacho chips glutenvrij is dus vrij veilig :)

Ingrediënten:

  • een goed gevulde schaal nacho chips
  • 1/2 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel roomkaas (lactosevrij of plantaardig)
  • 1 theelepel citroenolie
  • zout en peper
  • kaas (belegen of plantaardig).

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Verdeel de nacho's over de schaal (en snoep er een paar)
  3. Verdeel er een beetje kaas over als je dit gebruikt.
  4. Zet de schaal in de oven voor 5 minuten.
  5. Haal het vruchtvlees uit de avocado en meng dit in een blender of een keukenmachine met de citroenolie en een beetje zout en peper.
  6. Verdeel dit over de nacho's.
  7. Verdeel ook de eetlepel roomkaas en de tomaten.
  8. En nu genieten maar!

Alle producten zijn low-FODMAP. Als je verpakte producten gebruikt is het altijd van belang om de ingrediënten te controleren op "verborgen" FODMAP's. Een avocado is tot 30 gram low-FODMAP. Als je in de eliminatie fase zit en je deelt het niet met meerdere mensen moet je het recept aanpassen. Weeg ook altijd de avocado, deze kunnen nogal verschillen van grootte.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-12-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.