<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-12-2021 om 06:06.
Gingerbread cupcakes
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischDit recept plopte een keer zo op, waarom eten we wel gingerbread koekjes maar maken we er eigenlijk nooit cake van? Dus daar ontstonden de cupcakes. Lekker kleine cakejes waar je met z'n allen van kan genieten. Dit recept is gebaseerd op 6 personen, maar dit kan natuurlijk makkelijk verdubbeld worden! Heb jij al bedacht voor wanneer je dit heerlijke recept gaat maken?
Ingrediënten:
- 50 ml melk (lactosevrij of plantaardig)
- 90 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram boter (plantaardig)
- een goede kneep keukenstroop
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei
- klein snufje zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- snuf nootmuskaat en kruidnagel.
Bereiden:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Begin met het smelten van de boter.
- Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en meng dit alvast goed door elkaar.
- Doe hier het ei, de boter en de melk bij.
- Meng dit tot een mooi geheel.
- Verdeel het mengsel over de cupcake vormen.
- Zet ze in de oven op 180 graden voor 20 minuten.
- Laat ze even goed afkoelen.
- Hierna kan je lekker genieten!
Alle producten zijn low-FODMAP. Mocht je dit gebruiken met de kerstdagen kijk dan ook even met de andere producten of het kan. Te veel suiker is nooit goed, ook niet binnen het FODMAP-dieet dus eet alles met mate. Controleer alle verpakte producten op verborgen FODMAP's.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-12-2021 om 06:06.