<< Terug

Kipstoofpannetje volgens mama

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/Diner/1639932057.jpg

Soms als ik bij mijn ouders de tuin inloop weet ik al wat we gaan eten. Ik ruik dan al de geur van dit heerlijke kip stoofpannetje. Nu hebben we samen het recept opgenomen om met julie te delen. Toen ik door de recepten aan het bladeren was zag ik dat het gebaseerd is op een recept van de Libelle, maar natuurlijk al weer aangepast en aangepast zodat ik het altijd kan eten.

Ingrediënten:

  • 300 gram spekreepjes
  • 8 kippendijfilet
  • 1 bos groen bosui
  • 1 blikje champignons
  • 200 gram creme fraiche (lactose vrij)
  • 1 eetlepel dragon
  • 2 theelepels mosterd
  • 150 ml witte wijn
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Doe de spekreepjes in de pan en bak ze totdat ze gaar zijn.
  2. Haal ze hierna uit de pan en doe een beetje boter bij het vet.
  3. Verdeel een beetje zout en peper over de kip en leg dit in de pan.
  4. Bak de kip aan beide kanten gaar.
  5. Haal deze hierna uit de pan.
  6. Voor de saus doen we de bouillon, de creme fraiche, mosterd, witte wijn, champignons, dragon en bosui bij elkaar.
  7. Meng dit goed door elkaar zodat het een geheel wordt.
  8. Mijn moeder doet nu de kip en de spekjes in de stoofpan, maar hier kan je ook alles al in voorbereiden.
  9. Doe nu alles bij elkaar en laat het een uurtje stoven.
  10. Hierna kan je lekker genieten van alle smaken die samen zijn gekomen.
  11. Eet smakelijk!

Dit is een recept voor minimaal 4 personen waardoor je onder de juiste hoeveelheden blijft. Controleer altijd de verpakte artikelen op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 14-01-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.