<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-02-2022 om 06:06.
Speklap tamarinde
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPTamarinde is een smaak die je niet veel ziet in de Nederlandse keuken, maar het geeft je recept net iets fris. Hierdoor hebben de speklapjes net een frisse twist waardoor ze iets minder zwaar vallen. Tamarinde kan je kopen bij de toko. Volgens de Monash app is tamarinde tot 11 gram low-FODMAP waardoor je er lekker mee kan experimenteren tijdens je gerechten. Ik vind het altijd een heerlijke aanvulling bij mijn rijstttafel.
Ingrediënten:
- 2 speklapjes
- 1 klein klontje boter (lactosevrij)
- 1/2 theelepel gember
- 1 theelepel koriander
- 1/2 theelepel tamarinde pasta
- 1 eetlepel ketjap (glutenvrij)
- klein scheutje water.
Bereiden:
- Smeer de speklapjes in met de tamarinde pasta, de ketjap, de gember en de koriander.
- Laat dit voor de echte smaak even intrekken.
- Je kan ervoor kiezen om het als één geheel te bakken of in stukjes te snijden.
- Doe een klein klontje boter in de pan om het aanbakken te voorkomen.
- Gaar de speklapjes in de gang en doe er daarna een klein scheutje water bij.
- Laat dit nog ongeveer 15 minuten sudderen om het nog extra te laten garen.
- Genieten maar!
Varkensvlees is altijd een grotere belasting voor je darmen daarom is het verstandig om hier niet te veel van de eten. De producten zijn allemaal low-FODMAP, ook de tamarinde pasta is low-FODMAP tot 11 gram.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-02-2022 om 06:06.