<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 25-03-2022 om 06:06.
Olijven tomaten stoof
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
Zoals je misschien al weet ben ik wel een beetje van het gemak en stoofrecepten vind ik daar een mooi voorbeeld van. Je maakt het in de ochtend of een dag van tevoren klaar en vervolgens zet je het op voordat je wilt eten en laat het even stoven en klaar! De aanvulling van de olijven geeft dit recept zoveel pit dat het echt het proberen waard is!
Ingrediënten:
- 2 tomaten (Roma)
- 6 cherry tomaten
- 6 kleine worteltjes
- 1 rode paprika
- 20 olijven
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 blok tomaten
- Italiaanse kruiden
- paprika poeder
- beetje peterselie en bieslook.
Bereiden:
- Begin met het snijden van de groente zodat je zo in één keer door kan gaan.
- Doe een beetje olie/knoflooklolie in de pan. Dit kan eens toofpan maar ook gewoon een koekenpan zijn.
- Doe hier als eerst de harde groente bij dus de worteltjes en paprika.
- Bak dit goed aan en doe de tomaten erbij. Blijf dit goed mengen tot je merkt dat het vocht van de tomaten vrij komt.
- Doe nu ook de olijven erbij en meng de tomatenpuree door de groente.
- Doe nu het blik met tomaten erbij en vul dit voor de helft met water.
- Doe het water er ook bij en zet het vuur lager.
- Voeg nog de Italiaanse kruiden en de paprika poeder toe.
- Meng alles nog een keer goed door elkaar en laat dit even stoven (hangt er vanaf hoeveel tijd je hebt).
- Voeg voor het eten de peterselie en de bieslook toe zo bhoudt dit zijn smaak.
Alle ingrediënten zijn low-FODMAP. Let wel op bij voorverpakte artikelen op verborgen FODMAP's. Als je gevoelig bent voor pittig eten si het verstandig om rustig aan te doen met de paprika poeder.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 25-03-2022 om 06:06.