<< Terug

Stoofvlees volgens Rob

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Diner/1641723553.jpg

Super leuk om bij iedereen verschillende stoof recepten te bekijken en mee te proeven. Dit is voor dit stoofvlees avontuur het laatste recept maar misschien komt er nog wel een andere keer een andere versie. Iedereen deelt zijn tips en je mag bij iemand mee kijken in de keuken. Weer super veel geleerd, super lekker gegeten en ik hoop dat jullie ook weer super veel stoofvlees recepten inspiratie hebben!
Dit recept kan met ongeveer 6 personen worden gegeten, hierdoor zullen de hoeveelheden misschien iets hoger zijn dan in je app. Maar als je dit met meer personen eet moet je onder de hoeveelheden blijven.

Ingrediënten:

  • 1 kilo hache vlees
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 paprika's
  • 1 winterpeen
  • 1 aardappel
  • 1 eetlepel bloem (glutenvrij)
  • 1 blik champignons
  • 300 ml rode wijn (merlot)
  • 150 gram boter (plantaardig of lactosevrij)
  • 3 blaadjes laurier
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Begin met het snijden van het  vlees als dit nog niet is gesneden, doe het vlees in een schaal en doe hier de mosterd en zout en peper bij.
  2. Meng dit goed door elkaar en laat dit intrekken terwijl je met de rest bezig bent.
  3. Snij de paprika's grof.
  4. Verwarm de stoofpan en doe hier 100 gram boter in. Wacht tot de boter begint te schuimen.
  5. Doe de paprika's in de boter, roer dit in het begin een aantal keer daar maar laat het daarna staan.
  6. Wacht tot de paprika's een beetje beginnen te kleuren en zachter zijn geworden, haal ze dan uit de pan.
  7. Meng een beetje bloem door het stoofvlees.
  8. Smelt nu nog 50 gram boter bij de boter in de stoofpan.
  9. Doe nu het vlees erbij en schroei dit een beetje dicht.
  10. Als het vlees begint te kleuren kan de paprika er weer bij.
  11. Rasp en snij ondertussen de winterpeen en de aardappel.
  12. Deze kan je er nu ook bij doen en meng het even door elkaar.
  13. Voeg nu nog een snuf zout en peper toe.
  14. Je zet het vuur iets hoger voordat je de wijn toe gaat voegen, doe dit in fase zodat je niet te veel warmte verliest.
  15. Laat dit nog even doorkoken en zet daarna het vlees zacht.
  16. Laat het nu zeker nog 3 uur staan.
  17. Verwarm het vlees weer ongeveer 2 uur voordat je gaat eten.
  18. Warm het nog 1,5 uur voor het eten. Voeg nu de champignons toe.
  19. Zet de pit ongeveer 30 minuten voor het eten uit en houdt het deksel erop.
  20. Hierna kan je lekker genieten van deze stoofschotel!

Controleer altijd voor verpakte producten op verborgen FODMAP's. Probeer rode paprika's te gebruiken voor het recept. Champignons uit blik zijn low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 25-01-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.