<< Terug

Valentijns soesjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Bakken/1641724497.jpg

Soesjes, als ik Heel Holland Bakt kijk zie ik iedereen erop vloeken dus ik heb het geprobeerd heel lang voor mij uit te schuiven. Maar toch bleef het met sommige feestdagen door mijn hoofd spoken en nu met valentijnsdag weer. Dus ik trok mijn stoute schoenen aan heb een halve dag recepten met elkaar vergeleken en ben aan de slag gegaan. Vol goede moed en met misschien een beetje haast begon ik aan de eerste lading. Na 20 minuten uit de oven waren ze uit gelopen en zagen ze er niet uit. Oké nog een ladig nu de oven iets warmer, maar het resultaat werd niet beter. Balen natuurlijk. Maar na een uurtje ben ik het nog een keer gaan proberen en nu lekker rustig aan en op het gemak. Hetzelfde recept dus daar heeft het niet aan gelegen, maar ik denk dat soesjes een beetje rusti nodig hebben en dat haasten juist het tegenovergestelde werkt. Dus voor je hier aan gaat beginnen, neem de tijd en doe lekker rustig aan zo krijg je het beste resultaat!

Ingrediënten:

  • 50 ml water
  • 50 ml melk (lactosevrij of plantaardig)
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem (glutenvrij)
  • 100 gram ei (2)
  • snufje zout.

Slagroom:

  • 1 verpakking minusl
  • eetlepel suiker

Chocolade:

  • 4 blokjes pure chocolade (ah delicata)
  • klein scheutje melk
  • klein blokje boter.

Bereiden:

  1. Begin met het afwegen en het klaarzetten van alle ingrediënten voor de soesjes.
  2. Doe de melk, water en boter in een pannetje en breng dit rustig aan de kook.
  3. Haal het pannetje van het vuur.
  4. Zeef het bloem er rustig doorheen en probeer tussendoor te roeren.
  5. Meng nu ook de eieren er  doorheen.
  6. Zet het pannetje weer op het vuur en blijf roeren tot het iets steviger is.
  7. Schep dit nu in een spuitzak.
  8. Verwarm de oven op 180 graden.
  9. Spuit rondjes, dit kan uit de losse pols of door rondjes te tekenen. (Ik heb de dop van de deo gebruikt.)
  10. Zet de rondjes in de oven op 180 graden voor 20 minuten.
  11. Dit blijf je herhalen tot je beslag op is.
  12. Klop ondertussen de slagroom en suiker op tot het stevig is en doe dit in een spitzak.
  13. Maak in de afgekoelde soezen een klein gaatje aan de onderkant zodat het spuiten makkelijker gaat.
  14. Smelt ondertussen op een laag vuur de chocolade, boter en melk en dip hier de soezen in.
  15. Laat dit even afkoelen in de koelkast en genieten maar!

Probeer er niet te veel van de te snoepen want dan is dit recept niet meer low-FODMAP. In principe zijn alle ingrediënten low-FODMAP, tot je in één keer alle soesjes op eet.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 14-02-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.