<< Terug

Paëlla vis

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Diner/1646582735.jpg

Een van de redenen om naar Spanje op vakantie te gaan is toch wel om te genieten van een lekkere Paëlla. Je kan verschillende soorten bestellen en er is zoveel variatie dat het moeilijk is om te kiezen. Thuis maken we het regelmatig, de ene keer maken we het met vlees en de andere keer met vis. Een echte favoriet heb ik niet, het is net waar ik trek in heb. Heb jij een favoriet?

Safraan is heel duur, ik heb het een keer in Griekenland gekocht wat minder duur was. Dit is gele safraan waardoor je wel meer nodg hebt. Als je dure safraan moet kopen in de winkel zou ik er minder in doen. Het recept is voor 2 personen en dan heb je een goed gevuld bord.

Ingrediënten:

  • 200 gram Paëlla rijst, een lange korrel rijst.
  • 1 eetlepel bouillon of 1/2 bouillon blokje.
  • 3 tomaten (roma)
  • 1 rode paprika
  • 1 groen van een bosui
  • 30 gram doperwten
  • +/- 16 garnalen
  • 1 inktvis tube
  • 1 eetlepel safraan
  • 400 ml water
  • knoflookolie.

Bereiden:

  1. Snij alle groente fijn zodat je dalijk je makkelijk door kan gaan.
  2. Doe een flinke scheut knoflookolie in de pan.
  3. Doe hier de paprika en de bosui in en bak dit een beetje aan.
  4. Voeg hierna de tomaten en doperwten toe.
  5. Giet nu het water erbij en verdeel de bouillon over de pan.
  6. Verdeel de safraan.
  7. Meng dit even goed door elkaar en verdeel de rijst over de pan.
  8. Laat dit koken, zolang als de aangegeven tijd op de verpakking. Kook het niet op vol vuur want dan gaat het aanbranden, probeer het op ongeveer half vuur te koken, het is namelijk niet de bedoeling dat je constant roert.
  9. Snij ondertussen de vistubes in smalle ringen.
  10. De garnalen en de vistubes hebben ongeveer 10 minuten nodig om gaar te worden. Als de rijst nog 10 minuten heeft leg je de vistubes en de garnalen in de pan.
  11. Probeer het de laatste 10 minuten goed te laten garen en hierna kan je lekker genieten!

De erwten zijn tot 15 gram low-FODMAP. Dit is een recept voor 2 personen en dan heb je een goed gevuld bord. Als je geen grote fan bent van doperwten kan je ook minder gebruiken. Let bij de bouillon op de verborgen FODMAP's en op de ingrediënen als ui en selderij. De ingrediënten worden regelmatig verandert dus het is van belang om dit regelmatig te controleren.

 

 

Bereiden:

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-08-2022 om 06:46.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.