<< Terug

Broodje hamburger

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Algemeen/1647186002.jpg

Broodje hamburger, heerlijk comfort food. Omdat ik vaak mijn eigen producten maak en op zout let merk ik dat ik de hamburgers van de winkels vaak niet lekker vind. Maar gelukkig heb ik een heel handige vriend die heel goed zelf hamburgers kan maken. Dus dit recept hebben jullie toch echt aan hem te danken :)
Heerlijk om na een dagje stappen en feesten te eten of gewoon omdat het kan!
Van dit recept kan je 4 goede hamburgers maken.

Ingrediënten:

  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 groen bosui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 25 gram broodkruim (glutenvrij)
  • 2 theelepels knoflookolie
  • snuf zout en peper
  • plantaardige boter om in te bakken
  • Broodjes (glutenvrij)
  • extra smaakmakers, zoals tomaat, komkommer, salade.

Bereiden:

  1. Zorg voor een ruime schaal zodat je kan kneden. Ik vind dit zelf het fijnst met handschoenen.
  2. Doe het gehakt in de schaal.
  3. Snij het groen van de bosui fijn en verdeel dit over het gehakt.
  4. Doe dit ook met de paprikapoeder, zout en peper.
  5. Voeg nu ook het boordkruim en de olie toe.
  6. Tik een eitje en meng nu alles goed door elkaar tot het goed is gemengd.
  7. Verwarm de oven en bak alvast 4 broodjes af.
  8. Maak 4 gelijke ballen, dit kan op gevoel of met een weegschaal.
  9. Smelt een beetje boter in de pan.
  10. Maak de balletjes ondertussen plat, het fijnst is als je hier een vorm voor hebt maar een beetje plat drukken kan ook.
  11. Leg de 4 hamburger in de pan en bak ze per kant een paar minuten gaar.
  12. Het hangt er vanaf hoe dit je de hamburgers maakt hoe lang het duurt voordat ze gaar zijn.
  13. Snij het brood en kies voor het beleg en leg dit alvast op of bij de broodjes.
  14. Leg op ieder open gesneden broodje een hamburger en genieten maar!

In principe zijn alle producten low-FODMAP. Het broodkruim kan ook verschillende manieren worden gemaakt, door glutenvrij broodkruim te kopen, oud glutenvrij brood te gebruiken of door glutenvrije crackers te gebruiken. Let er wel op dat het low-FODMAP blijft. Als je gevoelig bent voor wat pittiger eten is het verstandig om de paprikapoeder weg te laten.
Let er natuurlijk op met de broodjes en andere verpakte producten dat deze wel low-FODMAP zijn.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-07-2022 om 06:45.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.