<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-04-2022 om 06:46.
Kuidkoek muffins
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischHeb jij het altijd over cupcakes of over muffins? Ik wissel het nog wel eens af heb ik gemerkt :)
Voor koningsdag wilde ik een echt traditioneel recept maken maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Verschillende test baksels verder was het toch iedere keer niet naar mijn smaak, maar de doorzetter wint en uiteindelijk zijn dit ze geworden. Ik heb ervoor gekozen om het te combineren met banaan zodat je met 1 eetlepel suiker klaar bent.
Het recept is voor 6 muffins, zo kan je het makkelijk vermenigvuldigen.
Ingrediënten:
- 100 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
- 1/2 zakje bakpoeder
- 80 gram yoghurt (lactosevrij)
- 1 ei
- 1 banaan
- snuf zout
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
- 1 eetlepel bruine bastersuiker
- 50 ml melk (plantaardig of lactosevrij).
Bereiden:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij de banaan fijn, ik heb ervoor gekozen om kleine stukjes in de muffins te doen, je kan er ook voor kiezen de banaan te pureren.
- Zet alles afgewogen klaar zodat je lekker door kan gaan.
- Voeg eerst alle droge ingrediënten bij elkaar, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de suiker, het zout en de kruiden.
- Meng nu de yoghurt er doorheen en daarna het ei en de melk.
- Voeg nu gelijk de banaan toe en meng dit zorgvuldig.
- Doe in iedere vorm ongeveer 1 eetlepel.
- Zet ze in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.
- Laat ze hierna even afkoelen en genieten maar!
Controleer verpakte producten op verborgen FODMAP's. Let erop dat de banaan niet te rijp is, dan is deze niet meer low-FODMAP.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-04-2022 om 06:46.