<< Terug

Broodje Kip

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Diner/1651060394.jpg

Het is niet een mega super deluxe recept en ook niet heel moeilijk of uitgebreid. Het is voor mij vooral een recept waar ik enorm van kan genieten. We eten bij ons thuis steeds minder vlees, maar dit is een recept waarvoor we echt wel een keer vlees willen eten. Stiekem eet ik dit zelfs met een beetje knoflooksaus, maar als je bezig bent met het FODMAP-dieet is het verstandig om deze achterwege te laten. Hetzelfde geldt voor de broodjes, maar deze zou je natuurlijk ook altijd zelf low-FODMAP kunnen maken. Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 2 kippendijfilets
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • snuf peper en zout
  • 1 of 2 pita broodjes per persoon (hangt van de grootte af)
  • salade met tomaat en komkommer
  • ongeveer 300 gram friet (oven).

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op de temperatuur die staat aangegeven op de zak met friet en bak de friet in de oven. In de oven duurt dit langer dan uit de frituurpan. Gebruik je een frituurpan dan zal het friet als een van de laatste stappen worden gemaakt.
  2. Snij de ingrediënten voor de salade en zet dit alvast klaar.
  3. Snij de kippendijfilets in fijne stukjes.
  4. Doe een beetje olie in de pan en bak de kippendijfilets gaar.
  5. Verdeel tijdens het bakken de paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout.
  6. Leg de pita broodjes de laatste minuten in de oven bij de patat.
  7. Leg nu alles klaar op een bord en smullen maar!

Bij verpakte producten heb je altijd een risico dat deze niet low-FODMAP zijn. Als je gevoelig bent voor pittige kruiden wees dan voorzichtig met de paprikapoeder.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-05-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.