<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 18-08-2023 om 06:06.
Beenham van de barbecue
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPBeenham kennen we allemaal van de kerst, maar ik wilde wel weer eens iets anders proberen van de beenham uit de oven. Dus besloten we om te gaan testen op de barbecue en dat bleek achteraf een top idee! Het is voor de beenham op de barbecue wel handig als je een vlees thermometer kan gebruiken. Als de kolen namelijk nog iets te warm zijn kan het vlees heel snel kleuren, maar is het midden nog niet gaar. Je kan zeggen dat de beenham gaar is als de kerntemperatuur minimaal 65 graden is.
Ingrediënten:
- 1 beenham (ongeveer 300 gram)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels ahornsiroop
- knoflookolie
- zout en peper
- barbecue en barbecue benodigdheden.
Bereiden:
- Het lekkerst is om de beenham van tevoren te marineren en hem zeker 2 uur te laten staan met de marinade.
- Houdt er rekening mee dat als je gaat barbecueën dat het het meest ideaal is als de kolen weer een beetje zijn afgekoeld, dus dat het ongeveer een uur duurt voor je kan starten.
- Giet een scheutje knoflookolie over de beenham en verdeel deze over de beenham (het liefst met de handen)
- Verdeel van alle ingrediënten alvast 1 eetlepel over de beenham, ook het liefst met de handen. Je kan ervoor kiezen om alles van tevoren te mengen en dan te verdelen. Beide opties zijn goed.
- Laat dit nu één uur rusten en herhaal dit dan nog een keer.
- Laat de beenham nu weer minimaal één uur rusten voordat het op de barbecue kan.
- Leg de beenham op de barbecue en blijf temperaturen tot je op een minimale kernwarmte komt van 65 graden, dit duurt bij een kleine beenham ongeveer 45-60 minuten.
- Laat de beenham na de barbecue een aantal minuten nog rusten in aluminiumfolie en daarna kan je lekker genieten!
Alle producten zijn low-FODMAP. Er zijn mensen die last van hun darmen krijgen als ze eten eten van de barbecue, dit moet je voor jezelf monitoren.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 18-08-2023 om 06:06.