<< Terug

Panna cotta

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Desserts/1651069700.jpg

Panna cotta stond al heel lang op mijn lijstje om te maken. Maar ik had mijzelf in mijn hoofd gehaald dat het erg moeilijk was om te maken en dat het mij niet zou gaan lukken.
Maar voor kerstavond had ik heerlijk staan koken, alles was klaar en toen kwam ik er achter dat ik geen toetje had. De winkels waren natuurlijk al dicht dus ik most het doen met wat ik in huis had. En melk (lactosevrij) en slagroom (lactosevrij) hebben we rond deze dagen vaak wel in huis. Dus hier ben ik mee aan de slag gegaan en toen kwam ik er achter dat het makkelijker bleek dan dat ik dacht. Dus bij deze een recept voor de panna cotta, want zo moeilijk bleek het toch niet te zijn.

Ingrediënten:

  • 100 ml melk (lactosevrij)
  • 100 ml slagroom (lactosevrij)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels vanille
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 gelatine vormpjes of bakjes (die van mij komen bij de xenos vandaan).
  • Aardbeitjes als garnering.

Bereiden:

  1. Week de gelatinebladen volgens de beschrijving.
  2. Doe de melk en slagroom in een steelpannetje en breng dit zachtjes tegen de kook aan.
  3. Voeg dat de suiker en de vanille toe.
  4. Knijp de gelatine bladen uit en meng ze voorzichtig door de melk en slagroom.
  5. Verdeel het over de vormpjes of bakjes.
  6. Laat het even afkoelen voor het de koelkast in gaat.
  7. Verplaats het naar de koelkast en laat het zeker 4 uur staan.
  8. Verdeel als garnering de aarbeitjes over de panna cotta en er omheen.
  9. Genieten maar!

Alle producten zijn in principe low-FODMAP. Controleer wel altijd verpakte producten op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 03-05-2022 om 16:14.

Reacties:

Marian schreef op 07-01-2024 om 09:32:
Waarom geven jullie die recepten als je ze toch niet kan kopiƫren dan heb ik er niks aan


Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.