<< Terug

Loaded fries

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Diner/1651134304.jpg

Ik vind loaded fries een erg fascinerend concept, maar om heel eerlijk te zijn zie ik ook een heleboel variaties voorbij komen waarbij ik mij toch echt afvraag of het lekker is. Maar deze loaded fries heb ik vooral geprobeerd om simpel te houden en daardoor natuurlijk extra lekker. Loaded fries maak je vaak in bakjes dus dit recept is voor één bakje zodat je het makkelijk kan vermenigvuldigen. Wij hebben geen frituurpan dus ik heb er voor gekozen om de patat in de oven klaar te maken.

Ingrediënten:

  • 100 gram patat
  • 1 kippendijfilet
  • 1 eetlepel ketjap (glutenvrij)
  • handje sla
  • radijs
  • kiemgroente.

Bereiden:

  1. Kijk op de verpakking van de patat om te kijken of je hier mee moet beginnen of met de kip. Bereid de patat volgens de verpakking.
  2. Koop de kip in water voor 20 minuten.
  3. Haal de kip uit het water en trek het uit elkaar met 2 vorken.
  4. Pak een koekenpan en doe hier een beetje olie in.
  5. Doe hier de kip in en 1 eetlepel ketjap.
  6. Meng dit goed door elkaar.
  7. Haal de patat uit de oven/airfryer of oven en verdeel de kip over de patat
  8. Verdeel nu een beetje sla, radijs en kiemgroente in een hoek van de laoded fries.
  9. Als je de kip nog een beetje knapperig wilt kan je deze nog even voor 5 minuten in de oven zetten op 200 graden voordat je de sla erop doet.

Alle producten zijn low-FODMAP. Controleer altijd verpakte producten. Gebruik van de ketjap neit te veel vanwege de soja.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-06-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.