Loempia taart met rijstvellen
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPIk was voordat ik glutenvrij ging eten enorm fan van de loempiataart van Chicks Love Food. Dit stond bij ons regelmatig op tafel en de crunch van de filodeeg vond ik zo heerlijk. Toen moest ik de gluten laten staan en viel filodeeg ook af. Dit recept heeft heel lang door mijn hoofd gespookt en ik wilde vooral andere opties gaan proberen. Mijn eigen filodeeg maken zag ik niet zitten dus toen ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan met rijstvellen. Deze kunnen namelijk ook een crucnh hebben.
Als ik deze taart maak moet het vooral makkelijk zijn dus heb ik er voor gekozen om een zak wokgroente gebruiken. Als je in de eliminatie fase zit is dit niet verstandig, dan zou ik dit vervangen door een klein bakje taugé, 1 rode paprika, groen van een prei, 100 gram boontjes.
Ingrediënten:
- 400 gram wokgroente
- 1 kippendijfilet
- 1 theelepel kokosolie
- 4-6 rijstvellen
- 1 theelepel citroengras
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels pinda's
- 3 eetlepels ketjap (glutenvrij).
Bereiden:
- snij de kippendijfilet in kleine stukjes.
- Vet de schaal in waar de rijstvellen in komen.
- Wel de vellen één voor één en leg deze in de schaal.
- Bak de kip in een beetje kokosolie.
- Verdeel de kruiden over de kip.
- Voeg de groente toe als de kip klaar is.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Verdeel de ketjap over de groente en kip.
- Verdeel de groente en kip over de schaal (waar de rijstvellen al in liggen).
- Verdeel als laatst de pinda's over de taart.
- Vouw de uitstekende rijstvellen terug.
- Verdeel hier nog een beetje olie over.
- Zet in de oven op 200 graden voor 20-30 minuten.
Controleer altijd verpakte producten op verborgen FODMAP's. Gebruik niet te veel ketjap.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-07-2022 om 06:06.