<< Terug

Lasagne

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Diner/1654333976.jpg

Lasagne is voor ons thuis echt comfort food. Johan maakt dit vaak een dag van tevoren zodat we de volgende dag er van kunnen genieten en een makkelijke maaltijd hebben. De lasagne bladen zijn glutenvrij en heb ik gewoon in de winkel gekocht, je kan ze natuurlijk ook zelf maken maar dan kost het maken wel veel meer tijd. Omdat de tomatensaus niet altijd lukt hebben we ervoor gekozen om hier een fles tomatensaus voor te gebruiken. Het is dan van belang dat je een fles of verpakking kiest met de minste toevoegingen. Dit kan namelijk erg verschillen. Van dit recept kunnen we samen goed eten en hebben we vaak nog een beetje over zodat ik er de volgende dag met de lunch ook nog van kan genieten.

Ingrediënten:

  • 250 gram gehakt
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 2 bosuien
  • 4 tomaten
  • 4 à 5 wortelen
  • 2 handjes verse spinazie
  • 3 oesterzwammen
  • 1 fles tomaten saus (ong 650 gram)
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • geraspte kaas
  • 12 lasagnebladen (glutenvrij)

Bereiden:

  1. Snij alle groente alvast in plakjes zodat je later in één keer door kan gaan.
  2. Rul het gehakt gaar in de pan en voeg alvast een snuf zout, peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe.
  3. Voeg nu stap voor stap de groente toe, begin met bosui en de oesterzwammen.
  4. Voeg daarna de harde groente toe en als deze gaar beginnen te worden kan je de spinazie en tomaten toevoegen. Als het goed is heb je nu alle groente toe gevoegd.
  5. Laat dit een paar minuten koken en zorg ervoor dat de spinazie is geslonken, verdeel de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden over de groente.
  6. Voeg de tomatensaus toe aan de groente.
  7. Doe als de fles leeg is in ongeveer 1/3e van de fles water en voeg dit toe bij de saus.
  8. Laat dit ongeveer 30 minuten stoven op een zacht vuur.
  9. Nu gaan we het verdelen over de ovenschaal.
  10. Wij gebruiken voor de lasagne vaak een schaal die ongeveer 30 cm lang is.
  11. Verdeel een de groente in 5 hoeveelheden.
  12. Verdeel eerst een laagje groente in de pan.
  13. Verdeel hier 3 lasagnebladen over.
  14. Verdeel hierover weer de groente en vervolgens de lasagenbladen. Blijf dit herhalen tot de groente en de lasagnebladen op zijn.
  15. Je hebt nu 5 lagen groente en 4 lagen lasagnebladen gebruikt.
  16. Zorg ervoor dat er op de laatste laag voldoende groente ligt anders worden de lasagnebladen niet zacht.
  17. Verdeel een klein beetje kaas over de lasagne (houdt rekening met je lactose drempel)
  18. Verwarm de oven op 220 graden.
  19. Zet de lasagne in de voor verwarmde oven voor 20 minuten.
  20. Hierna kan je er van genieten!

Controleer verpakte producten altijd op verborgen FODMAP's. De groente die is gebruikt is in deze hoeveelheid low-FODMAP. Mocht je ergens op reageren is het verstandig om hier wel kritisch naar te kijken.

 


Geschreven door Johan, gepubliceerd op 15-07-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.