<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-12-2022 om 07:10.
Stifado
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
Kerst met een Grieks tintje, ik zeg doen!!
Lekkere warme sferen met een winterse smaak, dat kan alleen maar een lekker kerstdiner worden. Van dit recept kan je met 4 mensen eten, je kan het dus makkelijk verdubelen of door de helft doen als je kerst gezellig met z'n tweetjes viert.
Ingrediënten:
- Knoflookolie
- plantaardige bakboter
- 1 eetlepel peterselie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel oregano
- 2 stelen verse selderij
- 1 groen van een bosui
- zout en peper, ongeveer een eetlepel
- 1 ui
- 100 gram zilveruitjes
- 1 eetlepel sap van de zilveruitjes
- 6 roma tomaten
- 250 ml rode wijn
- 4 laurierbladen
- 300/400 gram stoofvlees.
Bereiden:
- Snij het stoofvlees in kleine dobbelstenen.
- Snij de ui in grote stukken, dan gaat het weer makkelijker uit de pan.
- Snij alvast de bosui en de tomaten.
- Bereid alles voor en weeg alles af zodat je snel door kan gaan.
- Doe een flinke scheut knoflookolie in de pan en doe hier ong. 10 gram boter bij.
- Laat dit warm worden en bak hier de ui voor een paar minuten.
- Haal de ui weer uit de olie.
- Plaats nu het vlees in de boter/olie en voeg de kruiden toe.
- Braad het vlees aan beide kanten gaar en haal het weer uit de pan.
- Doe nu de bosui en de tomaten in de pan en bak dit een beetje gaar.
- Voeg vervolgens het vlees toe en de zilveruitjes met sap.
- Bak dit een paar minuten door elkaar en blus af met de wijn.
- Voeg de laurierbladen toe.
- Als het vlees niet onder staat kan er nog een beetje water bij, maar over het algemeen moet dit voldoende zijn.
- Laat dit zeker 2 uur op een laag vuur stoven en daarna kan je lekker genieten!
Alle producten zijn low-FODMAP.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-12-2022 om 07:10.