Pompoen gember soep
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPPomoen soep is iets wat ik echt bij de herfst vind passen. Het is even zoeken geweest met welke pompoenen ik het best kon gebruiken en welke dan nog voor een groot deel low-FODMAP zijn, met de Kabocha pomoen kan je het verst komen. Dus zo kan je ook genieten van een lekker low-FODMAP kopje pompoensoep. Ik heb er deze keer de twist van gember aan gegeven, maar ook hierbij kan je natuurlijk weer lekker varieren.
Ingrediënten:
- 200-220 gram pompoen
- 4 wortelen
- 1 eetlepel olie
- 1 liter water
- 1 theelepel gember
- 2 theelepels boullion of 1/2 blokje.
Bereiden:
- Snij en schil de pompoen. Als je de schil gebruikt in de soep wordt de soep vaak bitter.
- Je kan het schillen vermakkelijken door de pompoen even te koken of warm te laten worden in de oven.
- Snij de pompoen in blokjes.
- Doe dit ook met de wortelen.
- Doe de wortelen en de pompoen in de pan en verdeel de olie erover.
- Zet je vuur aan en verdeel 1 theelepel gember over de pompoen en wortel.
- Bak dit voorzichtig voor een paar minuten.
- Voeg nu het water en de boullion toe.
- Laat dit koken tot het gaar is.
- Pureer de soep als alles gaar is, en lekker genieten.
- Voeg voor extra smaak nog een theelepel koriander toe voordat je gaat eten.
Ik heb voor dit recept gekozen voor de Japanse/Kabocha poempen, die is tot 75 gram low FODMAP. Dit houdt in dat je de soep in minimaal 3 soepkommen moet verdelen. De soep is voor 4 soepkommen, dus je blijft onder deze hoeveelheid. Controleer het boullion blokje op verborgen FODMAP's. De andere producten zijn allemaal low-FODMAP in de genoemde hoeveelheden.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-11-2022 om 06:06.