<< Terug

Stamppot pompoen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2022/Diner/1667739939.jpg

In de winter en de herfst kan ik enorm genieten van stamppotten. Op de site zijn er al een aantal terug te vinden, maar dit recept vind ik echt een mooie winterse toevoeging. Pomoen hoort voor mij echt bij de herfst en de winter en dat gecombineerd met een stamppot vind ik echt een heerlijke combi!

 

Ingrediënten:

  • 150 gram pompoen
  • 750 gram aardappelen
  • snufje zout
  • snufje oregano.

Bereiden:

  1. Snij en schil de pompoen in kleine stukjes
  2. Schil en snij ook de aardppel.
  3. Kook de aardappel voo 10 minuten in rium water met een snufje zout.
  4. Voeg na 10 minuten de pompoen toe en kook tot beide producten gaar zijn.
  5. Giet alles af en stamp het tot een mooi geheel.
  6. Voor de herfstsmaak kan je nog toevoegen: noten en zaden of gebakken oesterzwammen.
  7. Eetsmakkelijk!

Ik heb gebruik gemaakt van de Kabocha pompen waardoor 57 gram low-FODMAP is.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 21-11-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.