Groente stoof
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
De eerste dag kerst zonder al te veel groente dat lukt vaak nog wel, maar na de tweede dag merk ik vaak dat het toch gaat kriebelen. Ik eet graag groente bij mijn gerechten en merk het ook als ik een aantal dagen een stuk minder heb gegeten. Vandaar deze groente stoof. Je kan hem natuurlijk gebruik als hoofd met daarom heen nog heerlijke hapjes, het kan natuurlijk ook worden gebruikt om naast een ander heerlijk gerecht te eten.
Dit recept is gebaseerd op 1 stoofpannetje, wat normaal voor 1 persoon zou zijn. Als het als bijgerecht wordt geserveerd zou het natuurlijk voor meer personen kunnen zijn. Ik heb voor dit recept een stoofpannetje gebruikt maar het kan ook in een springvorm dat je afdekt.
Ingrediënten:
- 50-55 gram tomaat
- 60 gram courgette
- 10 gram pastinaak
- 20 gram rode paprika
- 1 eetlepel koflookolie
- snuf peper en sout
- snuf tijm.
Bereiden:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de courgette en tomaat in plakjes en halveer de plakes van de courgette.
- Snij de paprika en pastinaak in kleine blokjes.
- Verdeel de courgette in het pannetje en doe hier de tomaat tussen.
- Verdeel hier de paprika en pastinaak overheen.
- Voeg hier de koflookolie, zout, peper en tijm aan toe.
- Zet het voor 20-30 minuten in de voor verwarmde oven.
- Het is heet als het uit de oven komt.
- Genieten maar!
Tomaat is tot 65 gram low-FODMAP, courgette is tot 65 gram low-FODMAP, pastinaak is tot 75 gram low-FODMAP, rode paprika is tot 43 gram low-FODMAP.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 20-12-2022 om 06:06.