<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-01-2023 om 06:06.
Aardappel pastinaak puree met witlof
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
Een low-budget recept voor 2 personen. Maar zeker ook lekker en heel smaakvol.
De prijzen zijn van de Albert Heijn omdat mij ervaring is dat die altijd iets duurder zijn met groente en fruit.
Pastinaak: 1,69 euro per 400 gram. 0,45
Aardappelen:1,79 euro per 1 kg. 0,90
Witlof: 2,25 euro per 500 gram.
Oesterzwammen: 1,69 per 150 gram. 1,12
Paprika: mix: 1,99 per 3 stuks. 0,60
zout, peper en olie zie ik als voorraad.
Totaal: 9, 41 euro.
Gebruikt: 5 euro.
Ingrediënten:
- 100 gram pastinaak
- 500 gram aardappelen
- 500 gram witlof
- 100 gram oesterzwammen
- 60 gram paprika
- peper en zout
- olie om in te bakken.
Bereiden:
- Beginnen met het schillen van de aardappelen en de pastinaak. Hoe kleiner je de stukjes snijdt hoe sneller het gaar is.
- Kook de pastinaak en de aardappelen tot ze gaar zijn.
- Snij ondertussen de paprika en de witlof en scheur de oesterzwammen.
- Bak de groente in een pan tot het gaar is.
- Giet de aardappelen en pastinaak uit en stamp dit tot een mooi geheel.
- Voeg hier de zout en peper aan toe.
- Verdeel een beetje puree op het bord en verdeel hier de groente over.
- Genieten maar!
Pastinaak is tot 75 gram low-FODMAP, oesterzwammen zijn tot 75 gram low-FODMAP, paprika is tot 43 gram low-FODMAP. Witlfo kan je altijd eten en aardappelen ook.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-01-2023 om 06:06.