<< Terug

Tray bake

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2023/Diner/1672824314.jpg

Een tray bake is niet allen low-budget het geeft vooral ook veel gemak. Het is snel en makkelijk te maken en in de tijd dat het in de oven staat kan je lekker andere dingen doen. Ik heb voor dit recept gekozen voor boontjes uit de vriezer omdat die vaak een stuk goedkoper zijn. Alle prijzen komen bij Albert Heijn vandaan omdat die vaak iets duurder is met groente en fruit. Ook bij dit recpet geldt als je de producten die je over hebt later in de week gebruikt ga je bewust om met je producten, zo kan je bijvoorbeeld van de gekochte groente nog een heerlijk wokgerecht maken.
100 gram boontjes: 0,77 euro per 450 gram  
400 gram aardappelen: 1,79 per 1 kg   
45 gram oesterzwammen: 1,69 per 150 gram   
50 gram courgette: 1,29 per stuk     
40 gram paprika: 1,99 euro per 3   
2 tomaten:1,79 per 500 gram   
In de voorraad: Italiaanse kruiden, zout en knoflookolie.
totaal: 9,43 euro
Gebruikt: 2,83 euro

Ingrediënten:

  • 100 gram sperziebonen
  • 400 gram aardappelen
  • 45 gram oesterzwammen
  • 50 gram courgette
  • 40 gram paprika
  • 2 tomaten
  • 1 theelepeln oregano, tijm en rozemarijn of 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels knoflookolie.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in fijne stukjes
  3. Snij de andere groente en scheur de oesterzwammen.
  4. Verdeel de groente over een plaat of een ovenschaal.
  5. Strooi de kruiden er over heen en de knoflookolie.
  6. Zet de plaat of schaal in de oven voor 20-30 minuten.
  7. Hierna genieten maar!

Sperziebonen zijn tot 75 gram low-FODMAP, dit recept is voor 2 personen dus blijf je onder. Oesterzwammen zijn tot 75 gram low-FODMAP. Courgette is tot 65 gram low-FODMAP. Paprika is tot 43 gram low-FODMAP. Tomaten zijn tot 65 gram low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-02-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.