<< Terug

Overnight oat choco kokos

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2023/Ontbijt/1673105456.jpg

Overnight oats hebben altijd iets magisch. Je zet het vloeibaar in de koelkast en de volgende dag is het een massa. Natuurlijk weet ik dat dit komt door bepaalde processen, maat het is altijd weer leuk om te zien. Het andere voordeel vind ik dat het vooral ook makkelijk is, ik maak het een avond van tevoren klaar en de volgende dag kan je er snel van genieten. Mocht je erg pure chocolade poeder gebruiken is het handig om wel een klein beetje zoetmiddel toe te voegen.

Ingrediënten:

  • 50 ml melk (lactose vrij of plantaardig)
  • 100 ml yoghurt (lactose vrij of plantaardig)
  • 15 gram havervlokken (glutenvrij)
  • 15 gram chia zaad
  • 1 eetlepel (4 gram) chocolade poeder
  • 1 theelepel kokos.

Bereiden:

  1. Meet de melk en yoghurt af.
  2. Meng dit met de havervlokken en het chia zaad goed door elkaar.
  3. Meng hier de kokos en de chocolade poeder doorheen.
  4. Giet dit in een glas en laat dit een nacht staan.
  5. De volgende ochtend kan je hier lekker van genieten.

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-03-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.