<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-03-2024 om 06:06.
Gevulde aardappel
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPVoor Pasen ben ik altijd opzoek naar een lekker recept om te maken bij een brunch of lunch. Lekker fris recept, maar ook niet met alleen maar suiker. Dit recept past hier heel mooi bij. Het is een recept dat lekker en fris is, maar ook gezond is en vult. En natuurlijk is het ook stiekem heel leuk om de alluminium pakketjes op tafel te zetten zodat iedereen vol verwachting kijkt wat er gaat gebeuren. Het recept is voor 2 personen, 2 aardappelen per persoon. Lekker makkelijk te verdubbelen en te combineren.
Ingrediënten:
- 4 vastkokende aardappelen
- 1 kippendijfilet
- 1 ei
- 1 groen van een boui
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel mayonaise.
- 1 eetlepel knoflookolie per aardappel
- zout en peper.
Bereiden:
- Was de aardappelen met een zachte borstel of laat ze 1 uur weken.
- Snij de donkere plekjes van de aardappelen.
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Kook de aardappelen 5-10 minuten in zout water (1 eetlepel zout).
- Haal de aardappelen uit het water en leg ze in vellen alluminiumfolie.
- Prik met een vork gaatjes in de aardappel en verdeel over iedere aardappel 1 eetlepel knoflookolie.
- Zet ze in de oven voor 20 minuten op 220 graden.
- Kook de kippendijfilet in water voor 20-25 minuten.
- Kook het ei gaar in 7 minuten.
- Snij alvast de bosui en pel het ei als die is afgekoeld en snij het in kleine stukjes.
- Trekt het kippendijfilet uit elkaar met 2 vorken.
- Meng dit met de bosui en het ei. Verdeel hier de mosterd en mayonaise overheen.
- Meng dit goed door elkaar en voeg naar smaak en nog een snufje zout toe.
- Zet dit weg in een schaaltje.
- Haal de aardappelen uit de oven als ze gaar zijn, PAS OP is heet.
- Serveer de aardappelen en het schaaltje met de saus en die kan aan tafel per aardappel verdeeld worden.
- Genieten maar!
Alle producten zijn low-FODMAP. Het is wel belangrijk om verpakte producten zoals de mayonaise en de mosterd te controleren op verborgen FODMAP's.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-03-2024 om 06:06.