<< Terug

Rijstnoedels met cashewnoten en mango

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2023/Algemeen/1678634291.jpg

Vandaag gaan we lekker variëren met verschillende groente en een lekker smaakvol recept maken. Onder dit stukje zal staan welke FODMAP groepen wel aanwezig zijn en welke niet aanwezig zijn. Zo zie je snel of jij dit recept kan eten of niet, of dat je kleine aanpassingen moet maken, want dat blijft natuurlijk ook nog een optie.

FODMAP groepen:

Fructose:
Sugar Snaps
Rode paprika vamaf 57 gram oranje, vanaf 75 gram rood.
Mango vanaf 45 gram oranje, vanaf 140 gram rood.
Lactose:X
Mannitol:X
Sorbitol:
Paksoi vanaf 100 gram oranje, vanaf 150 gram rood.
GOS en Fructanen:
Cashew noten vanaf 15 gram rood in GOS en fructanen, vanaf 30 gram rood in GOS en fructanen.
(Cashew noten zijn in dit recept goed te vervangen voor pinda's)

Ingrediënten:

  • 1 paksoi
  • 200 gram Sugar Snaps
  • 125 gram taugé
  • 1 rode paprika
  • 1/4 mango
  • 20 gram cashew noten
  • 2 nestjes rijstnoedels
  • optie: 1 eetlepel glutenvrije ketjap.

Bereiden:

  1. Snij de paksoi en de paprika fijn.
  2. Bak de groente tot het gaar is en de suger snaps zijn opgebold.
  3. Snij de mango in stukjes.
  4. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking.
  5. Verdeel de rijstnoedels over de borden.
  6. Verdeel hier de groente over.
  7. Voeg nu de mango en de cashewnoten toe.
  8. Je kan nog een eetlepel glutenvrij ketjap toevoegen als je dit graag eet.
  9. Genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 21-04-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.