<< Terug

Spitskoolgratin met noten

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2023/Algemeen/1678635176.jpg

Spitskool binnen het FODMAP-dieet kan echt niet. En soms zelf er buiten niet. Maar soms vind ik het toch echt lekker om te eten, maar dan wel met maten. Hieronder vind je welke groepen in het recept voorkomen en welke groepen veilig zijn.

FODMAP groepen:

Fructose en Sorbitol:
Appel bij 30 gram oranje op sorbitol, bij 165 gram rood bij sorbitol en fructose.
Lactose:kaas (is weg te laten)
Mannitol:X
Sorbitol:
Spitskool vanaf 100 gram oranje.
GOS: X
Fructanen:X

Ingrediënten:

  • 1/2 spitskool, ongeveer 50 gram pp.
  • 1/2 appel
  • 20 gram pecannoten
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram zaden mix
  • 1/2 eetlepel kerrie
  • een handje kaas.

Bereiden:

  1. Snij de spitskool fijn en kook dit voor ongeveer 10 minuten.
  2. Verwarm de oven op 220 graden.
  3. Snij de appel en breek de noten.
  4. Verdeel de spitskool over een ovenschaal.
  5. Meng hier de kerrie en appel doorheen.
  6. Verdeel hier de noten en zaden overheen.
  7. Strooi hier een beetje kaas overheen als je dit kan eten.
  8. Zet het in de oven voor 15-20 minuten op 220 graden.
  9. Hiernaa, genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-05-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.