<< Terug

Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2023/Algemeen/1678636021.jpg

Voor dit recept heb ik een zakje met groente gekozen, omdat dit ook wel eens gemak geeft. Ik heb hier een aantal producten uit gehaald waarvan ik zeker weet dat het er altijd in zit, maar het is handig om dit zelf ook even te controleren. De chili saus is een serveer tip, maar het kan ook makkelijk zonder worden gegeten.

FODMAP groepen:

Fructose
Sorbitol:
Mais, vanaf 63 gram oranje, vanaf 75 gram rood.
Lactose:
Mannitol:
Zoete aardappel, vanaf 100 gram oranje.
GOS:
Bruine bonen, rood.
Fructanen:
Prei, in z'n geheel: vana 18 gram oranje, vanaf 75 gram rood.

Ingrediënten:

  • 1 zakje mexicaanse groente, in ieder geval 400 gram.
  • 2 zoete aardappelen (1 per persoon)
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetelep olijfolie per zoete aardappel
  • snuf zout.

Bereiden:

  1. Was de zoete aardappel met een zachte borstel of laat het een uur weken. Haal de donkere plekken weg.
  2. Kook de zoete aardappel voor 20 minuten.
  3. Verwarm de oven op 220 graden.
  4. Wikkel de zoete aardappel in alluminium folie met 1 eetlepel olijfolie.
  5. Zet de zoete aardappel in de oven op 220 graden voor 20 minuten.
  6. Bak ondertussen de groente met de kruiden gaar.
  7. Haal de zoete aardappels uit de oven, Let Op is heet!
  8. Haal ze uit de folie en verdeel de groente hier omheen.
  9. Genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 30-05-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.