<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-04-2023 om 07:07.
Sinaasappel upside down cake
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
Oranje boven!!
Dit keer een heerlijke oranje taart wat weer eens wat anders is dan de bekende tompouce. Het kost wat tijd om te maken maar als je een aan de slag bent en je hebt de sinaasappels gereed staat de cake zo in de oven.
onderkant/bovenkant:
- 100 gram basterdsuiker
- 50 gram plantaardige boter
- 4 of 5 sinaasappels.
De taart:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel glutenvrij
- 150 gram plantaardige boter
- 100 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- de rasp van de schil van 1 sinaasappel
- een snuf zout.
Bereiden:
- Zorg ervoor dat je bakpapier op de bodem van je taartvorm hebt en de randen hebt ingevet.
- Je begint met het maken van de laag met de sinaasappel.
- Je snijdt de sinaasappelen in plakken en haalt de schil eraf.
- Verdeel ze gelijk over de bodem zodat je weet hoeveel je nodig hebt.
- Smelt de boter op een laag vuur en roer de suiker er doorheen als de boter is gesmolten.
- Verdeel dit over de bakvorm.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng nu de droge ingrediënten voor de cake door elkaar.
- Smelt de boter op een laag vuur.
- Splits de eieren en klop het eiwit goed op, anders lijkt de cake meer op een koek.
- Meng de boter en de eieren door het droge mengsel tot het een geheel is, spatel het eiwit hier doorheen om het luchtig te houden.
- Giet dit over de eerste laag in je bakvorm.
- Zet het in de oven voor 45-55 minuten.
- Laat hem hierna afkoelen en haal de ring van de bakvorm.
- Plaats een bord aan de bovenkant en draai de taart om.
- Nu lekker genieten!
Te veel suiker is nooit goed, ook niet binnen het FODMAP dieet, let hier dus op. Controleer altijd de verpakte producten op verborgen FODMAP's
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-04-2023 om 07:07.