<< Terug

Geroosterde kikkererwten

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2023/Algemeen/1687685812.jpg

Dit recept is terug te vinden bij de Fodmap way of life omdat het tot 42 gram low-FODMAP is. Maar dat betekend niet dat het geen lekker recept is. Ik heb voor dit recept een blikje kikkererwten gebruikt en dat is een hoeveelheid van 400 gram. Het is dus mogelijk om kikkererwten binnen het FODMAP dieet te eten, maar dan wel in heel kleine hoeveelheden.

FODMAP groepen:

Fructose
Sorbitol:
Lactose:
Mannitol:
GOS: tot 42 gram, oranje
Fructanen:

Ingrediënten:

  • 400 gram kikkererwten, ik heb gekozen voor in blik maar gedroogd kan ook (wel eerst goed laten weken)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • optie: verdeel een beetje zout over de kikkererwten.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Giet de kikkererwten af in een blik (je kan het vocht opvangen maar voor dit recept is het niet nodig).
  3. Spoel ze even af met koud water.
  4. Verdeel ze over een ovenplaat.
  5. Verdeel de kruiden en de olijfolie over de kikkererwten.
  6. Meng dit goed door elkaar.
  7. Zet het in de oven voor 20 minuten, maar roer alles na 10 minuten wel even om.
  8. Laat de kikkererwten een beetje afkoelen en genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 11-07-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.