<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 21-07-2023 om 06:06.
Wortel bananentaart
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischIk ben een fan van dit taartje als ontbijt. Het is lekker voedzaam en het is ook erg makkelijk om de dag mee te beginnen. Ik bak de taartjes vaak van tevoren en verdeel ze dan in 4 stukken. Die vries ik in en ik haal ze uit de vriezer op het moment dat ik er trek in heb. Ik ontdooi een stukje en eet er vaak nog iets anders bij.
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 100 gram wortel (om te raspten of julienne)
- 3 eieren
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 2 theelepels kaneel
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram bloem (is te vervangen voor havermeel)
- klein scheutje melk.
Bereiden:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Het hangt er vanaf of je wortels gaat raspen of je al sliertjes hebt waar je mee start. Als je nog wil raspen is het verstandig hier mee te beginnen.
- Snij de bananen in plakjes en prak dit tot een geheel, meng hier de wortel door.
- Meng hier de ahornsiroop en de kaneel door.
- Meng vervolgens de amandelmeel en daarna de bloem erdoor.
- Als laatst voeg je de eieren en het scheutje melk toe.
- Meng dit tot een mooi geheel.
- Vet de bakvorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
- Verdeel het mengsel over de vorm en zet dit in de oven op 180 graden voor 30-40 minuten.
- Laat het taartje hierna een beetje afkoelen en genieten maar.
Zorg ervoor dat de bananen niet te rijp zijn, dan zijn ze niet meer low-FODMAP. Amandelmeel is tot 33 gram low-FODMAP. Als je de taart in 4 stukejs verdeelt blijf je hier onder.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 21-07-2023 om 06:06.