<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 31-10-2023 om 06:06.
Zalm quinoa salade
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
Een heerlijke salade bowl, heerlijk om tussen de middag met de lunch te eten of een beetje uit te breiden en hem dan voor het avondeten te gebruiken. Een bowl om heel de ochtend naar uit te kijken en lekker tussendoor van te genieten. Dit recept is voor 1 bowl.
Ingrediënten:
- 1 zalm moot
- 50 gram quinoa
- 2 tomaten
- 4 olijven
- 1/4 komkommer
- 1 groen van een bosui
- 1 theelepel sesamzaad
- 1 eetlepel sesamolie
- salade naar aanvulling.
Bereiden:
- Kook de quinoa volgens de beschrijving op de verpakking, de kooktijd kan variëren.
- Bak de zalm langzaam gaar in een beetje olijfolie of kokosolie.
- Snij de groente.
- Giet de quinoa af en laat dit een beetje afkoelen.
- Verdeel de quinoa en de salade over de bowl en voeg hier de groente aan toe.
- Voeg als laatst de zalm, sesamolie en sesamzaad toe.
- Genieten maar!
De tomaten, komkommer en de bosui zitten allemaal in het groene onderdeel van het fodmap dieet. Let er wel op dat als je grote tomaten neemt dat je ze even naweegt. Quinoa is tot 155 gram low-FODMAP, hier blijf je ruim onder. Sesamolie is tot 18 gram low-FODMAP en sesamzaadjes tot 11 gram.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 31-10-2023 om 06:06.