<< Terug

Breakfast Sint cupcakes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2023/Ontbijt/1694339868.jpg

Ontbijten in Sinterklaas sferen. Morgen komt Sinterklaas weer aan en dan kunnen we weer genieten van een heleboel lekkers. Om lekker en gezond de dag te beginnen kan je deze heerlijke cupcakes maken.

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel melk
  • 1 ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • snufje zout.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de banaan in kleine stukjes en pureer de banaan.
  3. Verdeel hier de kruiden en ahornsiroop doorheen.
  4. Meng hier de havermout, melk en het ei doorheen.
  5. Als laatst voeg je een snufje zout toe.
  6. Verdeel het over de cupcake vormen. (ingevet zonder papieren vorm of in een papieren vorm in een cupcakevorm).
  7. Zet ze voor 20 minuten in de oven op 180 graden.
  8. Laat ze daarna een beetje afkoelen en genieten maar!

Het is niet de bedoeling dat je alle cupcakes tegelijk opeet, dan blijf je binnen alle waardes van het FODMAP-dieet. Havermout is tot 40 gram low-FODMAP. De banaan moet niet te rijp zijn, dan is het niet meer low-FODMAP. De rest valt allemaal binnen de marges van het FODMAP-dieet.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 17-11-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.