<< Terug

Wentelteefjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/Ontbijt/Kerstwentelteefjes600.jpg

Op zoek naar een lekker ontbijt voor de kerst? Wentelteefjes zijn dan een heerlijke optie. Ik gebruik hiervoor vaak restjes brood die ik de dag van tevoren uit de vriezer heb gehaald.

Ingrediënten:

  • 4 boterhammen (glutenvrij)
  • 2 eieren
  • Een ontbijtbordje met melk
  • 1 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 40 gram bosbessen
  • 40 gram frambozen

Bereiden:

  1. Begin met de melk op een ontbijtbordje.
  2. Meng hier 2 eieren door heen.
  3. Vervolgens meng je suiker en de kaneel erdoor.
  4. Leg 2 boterhammen in het bord en draai ze na een tijdje om.
  5. Doe nu een boter in een koekenpan en leg de 2 boterhammen van het bord in de pan.
  6. Leg nu 2 nieuwe boterhammen op het bord om te weken. Als je de boterhammen in de pan omdraait, draai je de boterhammen op het bord ook om.
  7. Als beide kant goudbruin zijn, is de boterham klaar.
  8. Doe nu de andere 2 boterhammen in de pan.
  9. Als de 4 boterhammen klaar zijn doe je het fruit in een steelpannetje.
  10. Doe hier een heel klein beetje water bij om aanbranden te voorkomen.
  11. Meng dit door elkaar en verwarm dit.
  12. Als je merkt dat het fruit kapot gaat tijdens het roeren haal je de pan van het vuur.
  13. Verdeel de boterhammen over de ontbijtborden en verdeel het fruit over de boterhammen.
  14. Geniet ervan!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 17-12-2018 om 15:28.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.